Gastrīta ārstēšana ar tautas līdzekļiem

Gastrīts ir viena no visbiežāk sastopamajām slimībām, kas saistīta ar akūtu vai hronisku kuņģa gļotādas iekaisumu.

Par galveno gastrīta cēloni tiek uzskatīts nepareizs uzturs, taču liela nozīme šīs slimības rašanās procesā ir arī stresam vai dažādu medikamentu lietošanai, kas kairina kuņģa gļotādu.

Gastrīta ārstēšana ar tautas līdzekļiem tiek uzskatīta par ļoti efektīvu, īpaši šīs slimības hronisku formu gadījumos, kad vislabāk palīdz tieši garšaugi un ārstniecības augi. Tieši ar to palīdzību ilgtermiņā var ievērojami samazināt simptomu izpausmes (paaugstināts skābuma līmenis, vemšana, sāpes krūtīs u. c.).

Pirmkārt, ir vairāki dabīgi produkti, kurus var ieteikt regulāri lietot tiem, kuri cieš no gastrīta. Tie ir dažādi zaļumi, āboli, medus, smiltsērkšķu ogas utt. Protams, ikvienam, kam diagnosticēta šī slimība, ir rūpīgi jāseko līdzi savam uzturam un jāēd tikai mīksti un viegli sagremojami ēdieni: zupas, putras, dārzeņu sautējumi utt. Gastrīta ārstēšana ar tautas līdzekļiem dos pozitīvu rezultātu tikai pareizas diētas un regulāra uztura gadījumā.

Turklāt tautas medicīna piedāvā izmantot ļoti daudzus garšaugus un ārstniecības augus, lai atbrīvotos no nepatīkamiem gastrīta simptomiem.

Visizplatītākie garšaugi ir kumelītes, pīlādži, nemirstene, pelašķi, kliņģerītes, mārdadži, asinszāles, terpentīns, kukurūzas stīgalas, liepas ziedi u. c.

Protams, efektīvi ir izmantot šādus garšaugus arī kolekciju veidā, un šeit ir dažas receptes: var lietot vienādās daļās asinszāles, kumelītes, piparmētras un pelašķa garšaugus, var kombinēt kumelītes, plūškoka lapas, pelašķa, kliņģerītes un pētersīļa garšaugus. Šos maisījumus pagatavo un lieto zāļu tēju veidā (uzvāra, rad ļauj nostāvēties 10-20 minūtes).

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment